Kirjoitettu

Suomalaiset pelit kuuluvat suomalaisille!

Tervehdys uudet sivulle tulijat.

Hiidenpeli on perustettu yhtä ajatusta varten. Suomalaisia seurapelejä suomalaisille.

Suomalaiset ovat erinomaisia pelisuunnittelijoita ja se on nähty aina vain uudestaan ja uudestaan maailmalla liikkuvissa uutisissa. Suomalaisten menestys maailmalla saa aikaan sen, että kanssaihmiset röyhistämme rintaamme ylpeinä tekijöiden suomalaisuudesta. Samaan aikaan omien kauppojemme hyllyissä notkuu pelejä, jotka ovat toki hyviä nekin omalla tavallaan, mutta ne eivät ole suomalaisten tekemiä. Suomalaisten suunnittelemia lautapelejä saa lähinnä vain erikoiskaupoista ja niitäkin on hyvin harvassa.

Kun aloitin itse pelisuunnittelijana ja julkaisijana Doorway Games yrityksessäni, hämmästyin vertaisverkostossa olevasta viestistä: ”Vie tuotteesi ulkomaille, siellä ne markkinat ovat”. Tottakai ne ovat, mitä on vajaa 6 miljoonaa ihmistä verrattuna 6 miljardiin ihmiseen. Markkinat ovat huomattavasti suuremmat, JOS saat jonkin ulkomaisen jakelijan kiinnostumaan sinusta. Työ on kovaa ja menestyminen on erittäin hankalaa jokaiselle yksittäiselle lautapeliyrittäjälle. Kaikesta huolimatta piti aina tähdätä ulkomaan markkinoille, kunnes tajusin, ettei juuri kukaan suomalainen ole kuullutkaan suomalaisista lautapelien tekijöistä. Harrastajat tuntevat Touko Tahkokallion kaltaisen ”legendan” lautapelimaailmasta, sillä Eclipse niittää edelleen suurta mainetta maailmalla ehkäpä kaikkien aikojen tunnetuimpana suomalaisena lautapelituotteena. Tunnen itse henkilökohtaisesti omassa verkostossani erittäin monta lautapelien suunnittelijaa ja julkaisijaa. On vielä paljon enemmänkin, joita en tunne. Näitä henkilöitä ei kuitenkaan tunneta edes Suomessa, eikä myöskään heidän pelejään.

Lautapelien markkinat ovat koko ajan kasvamaan päin. Maailmalla Amazonin lautapelien myynti kasvaa kaksinumeroisilla prosenttiluvuilla joka vuosi ja samoin tekevät jopa pienetkin yksittäiset lautapelien kauppiaat monissa maissa. Suomessa? Ei niin hyvin. Täällä kasvua kyllä on havaittavissa, mutta se on hidasta ja oikeastaan niissä paikoissa, missä on joko järjettömän suuri valikoima tai erittäin tarkka palvelu. Suomalaisten suunnittelemat pelit menestyvät maailmalla ja viimeksi isompaakin uutista kerännyt Playmore Gamesin Race to the North Pole jää suomalaisten tietämättömiin. Meidän mielestä on väärin, että suomalaiset eivät itse saa myös nauttia suomalaisten suunnittelemista menestystarinoista.

Siispä tervetuloa vielä kerran Hiidenpelin sivustolle. Tällä hetkellä olemme vasta aluillaan ja sivulta puuttuu vielä paljon pelejä katalogistamme sekä joskus tulevaisuudessa saamme myös verkkokaupan. Sillä välin keräämme mahdollisimman paljon tietoa. Jos sinulla on ehdotuksia, kommentteja tai toivomuksia, me haluamme kuulla niistä. Ota siis reilusti yhteyttä.

Terveisin sivuston päähiisi

Pekka Koukkula

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *